MEDİKÜM

MEDİKÜM
logo

5 Mayıs 2011 Perşembe

Tıbbi Cihazlar Piyasa Gözetimi ve Denetimi bilgilendirme toplantısı

Mediküm Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydemir ,sekreter Turan Özfurat ve  Mediküm üyelerimizin de hazır bulunduğu,Tıbbi Cihazlar Piyasa Gözetimi ve Denetimi  bilgilendirme toplantısına katıldılar.


Sağlık sektörü bilgilendirildi
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle, tıbbi cihaz yönetmeliği kapsamına giren ve piyasaya arz edilmiş, tüm tıbbi cihazların ilgili yönetmeliklere uyumu konusunda Sağlık Müdürlükleri bünyesinde kurulan Tıbbi Cihazlar Piyasa Gözetimi ve Denetimi Şubesi'nin (PGD) denetimi ve çalışmaları hakkında sağlık sektörüne yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Samsun TSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda mevzuat eksikliği nedeniyle üreticilerin cezalara maruz kalmamaları için dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgi verildi.

“İşimize özen ve itina göstermeliyiz”
Toplantının açılışında konuşan Samsun TSO Meclis Başkanı Sedat Demirci, ilgili sektör temsilcilerinin yasal mevzuatı iyi bilmeleri gerektiğini söyledi. Aynı zamanda Samsun TSO 21. Grup Medikal Eczacılık ve Ortopedik Ürünler Toptan ve Perakende ve İmalatçıları Üyesi de olan Meclis Başkanı Sedat Demirci, “Şüphesiz her meslek her sektör kendi içerisinde değerlidir. Ancak, bizim çalıştığımız sağlık sektörünün etkileyicisinin doğrudan insan olması hepsinden daha fazla önemlidir. Herhangi birimizin yapacağı en ufak bir hata insanın sahip olduğu en önemli şey olan sağlığını daha doğru bir deyimle hayatını olumsuz etkileyebilmektedir. Bu nedenle her sektörden ve herkesten daha fazla işimize özen,  itina ve  dikkat göstermemiz lazım. Daha az hata ve daha fazla dikkat ise sektörümüzle ilgili yasal mevzuatı iyi bilmemizi gerektirmektedir. Bu anlamda bugün düzenlediğimiz bu toplantının önemli olduğunu düşünüyorum. Burada alacağımız aydınlatıcı bilgiler hem firma bazında hem de yaşanabilecek maddi ve manevi olumsuzlukları ortadan kaldıracağı gibi, istemeden de olsa hedef kitlemiz olan insanların sağlıklarının da olumsuz etkilenmesinin önüne geçmemize sebep olacaktır” dedi.
Samsun 12 bölgeden biri
Ardından söz alan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Türkiye’de 12 Piyasa Gözetimi Denetimi Bölgesi oluşturulduğunu belirterek, “Samsun, oluşturulan 12 bölgeden birisi. Trabzon, Amasya, Tokat, Sinop, Ordu ve Giresun illeri ise Samsun’a bağlı” diye konuştu.
Sağlık alanında hatanın insan hayatını birebir ilgilendirdiğini ifade eden Kasapoğlu, "Bu toplantılar birbirimizi anlamamıza yardımcı olur. Samsun TSO’dan böyle bir toplantıya yönelik talep gelmesi çok anlamlı ve önemli. Şubemiz çalışmalarını başarılı ve aralıksız sürdürüyor. Bazen sorunlarla karşılaştığımız oluyor. Çevre illerde de oluyor. İnşallah bundan sonraki süreçte sorunlar olmayacak. Arkadaşlar geldikleri zaman zaten kendilerini takdim ediyorlar. Sadece burası için değil, diğer iller için de geçerli. Biz piyasaya denetleme ve gözetleme elemanı olarak geldik. ‘Konumuz bu’ deyip sizden mal üretiyorsanız tüm şeceresini isteme hakkına sahipler. Bazen ‘vermiyoruz, veriyoruz’ diyalogu oluşuyor. Oluşmasın, çünkü arkadaşlar böyle bir yetkiye sahip. Bunu yetkiyle istiyorlar. Ürün ruhsatlanıyorsa, eğer piyasaya da sürüyecekse, insan sağlığını da ilgilendiriyorsa bu arkadaşlar bu amaçla sizi ziyaret ediyorlar" diye konuştu.

Mevzuat hakkında bilgi verildi
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nun da izlediği toplantıda konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Tıbbi Cihaz Deneticisi Yeliz Aztopal mevzuat hakkında katılımcıları bilgilendirdi.