MEDİKÜM

MEDİKÜM
logo

25 Ağustos 2011 Perşembe

24 08 2011 /Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği, sektörde hizmet veren firma yöneticilerini iftar yemeğinde bir araya getirdi

Ürettiklerini anlatmak, tanıtmak ve pazarlamak için firma yöneticileri ilk olarak 15 Kasım’da Almanya’da gerçekleşecek tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri ihtisas fuarına katılacak.










Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği, sektörde hizmet veren firma yöneticilerini iftar yemeğinde bir araya getirdi. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ferşat Kolbakır,Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Başkanı Mevlüt Oral, İl özel İdaresi Ar-Ge Daire Başk.V.Eyüp Elmas ,Ticaret ve Sanayi İl Müdürü Ahmet Arslan, Türkiye Küçük ve Orta ölçekli işletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Samsun Destekleme Derneği Başkanı Turan Özfurat, Mediküm Başkan Yardımcısı Ahmet Alpdoğru ile dernek üyelerinin katıldığı iftarın ardından sektör temsilcileri, Vali Aksoy’a ihtisas organize sanayi bölgesi talebini yineledi.
Konuyla ilgili firma yöneticileriyle sohbet eden Vali Hüseyin Aksoy, sektörün önemini bildiğini ve gereken çalışmaların yapılacağını söyledi. Sektörü, ‘Sağlık Kenti Samsun’ projesinin bir parçası olarak gördüğünü ifade eden Vali Aksoy, “Kentimiz medikal el aletleri üretiminde önemli merkezlerden birisi. Bunu daha iyi noktaya taşıyabilmek için neler yapılabilir sorusuna hep beraber bir cevap arıyoruz. Bu noktada neler yapabiliriz konusunu sektör temsilcileri, TSO, özel idaremiz ve diğer birimlerimizle beraber ortaya koyup bu alandaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Öncelikle bir dernekleşme ihtiyacı ve gerçekleşti. Bunun yararını ve birlikte hareket etmenin ortaya çıkaracağı güzel sonuçlarını yakın zamanda göreceğiz. Bu alanda var olan sorunlar nelerdir, bunların çözümü noktasında yapılan ve yapılacak olan önemli çalışmalar olacak.” dedi.
İmar çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen teknopark projesinin hizmete açılmasının medikal el aletleri başta olmak üzere birçok firmanın ar-ge çalışmasına olan ihtiyacını karşılayacağına inandığını vurgulayan Vali Aksoy, “Tıbbi cihazlar organize sanayi bölgesi konusunda ayrı bir bölgeye ihtiyaç var mı?, varsa bunu oluşturabilir miyiz? Ne kadarlık bir alana ihtiyacınız var gibi konularda yapılacak çalışma netleştikten sonra kentteki imkanlarımızı araştıracağız. Belediye başkanları ve yerel yönetimlerle de konuşup bu iş için hangi alanların uygun olabileceğini belirleyeceğiz. Ama öncelikle sektörün ulusal ve uluslararası fuarlara mutlaka katılması gerekiyor. Bu noktada sektörün bu duyarlılığa erişmesini özellikle bekliyor ve istiyorum. Çünkü ürettiğiniz ürünü anlatabilmeniz, tanıtabilmenin en uygun yerler ihtisas fuarlarıdır. Bu ihtisas fuarlarına katılmamız lazım. Katılımla birlikte tanıtımı yapabilirsek daha iyi bir noktaya geliriz diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.