MEDİKÜM

MEDİKÜM
logo

24 Nisan 2011 Pazar

MEDİKÜM TOPLANTISI -OMÜ-MEDİKÜM İŞBİRLİĞİ PROJE ÇALIŞMASI

TÜBİTAK
1301 BİLİSEL VE TEKNOLOJİK İŞBİRLİĞİ AĞLARI VE AĞLARI PLATFORMLARI KURMA GİRİŞİMİ PROJELERİ (İŞBAP) DESTEKLEME PROĞRAMIİL YENİLİK PLATFORMLARI PROJELERİ
  • değerlendirme kapsamında yapılan toplantıya ;OMÜ,MMO ŞUBE ,KOSGEB SAMSUN,MEDİKÜM  yönetim kurulu ve üyeleri ile değerlendirme toplantısı yapıldı.
  • Değerlendirme toplantısında MEDİKAL KÜMELENME  deki firmalarımızın sektörel ihtiyaçlarını karşılayacak bir TASARIM AR-GE MERKEZİNİN kurulması gerektiği vurgulandı.
  • Toplantı sonrasında ,MEDİKÜM e katkılarından dolayı MMO SAMSUN ŞUBE başkanı Sn.Kadir GÜRKAN  'a KOSGEB SAMSUN HİZMET GELİŞTİRME müdürü Sn.Hami DANIŞ   Mediküm Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Ahmet AYDEMİR tarafından sembolik bir hediye verildi.MEDİKÜM 'ün kuruluşunda emeği geçen tüm kurum temsilcilerimizin şahsında ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

TEKNOLOJİK TASARIM OFİSİ
Dernek üyesi firmalarımızın yapacakları yeni ürünler,  klinik gözlemci teknik elemanların yetiştirilmesi ve bu elemanları inovatif ürünlerin teknolojik tasarımlarına  ve  firmalarımızın  yeni projelerdeki prototip ürünlerin üretilmesine yardımcı olacak ARGE birimidir. Bu birim ayrıca Meslek Yüksek Okulları ve Meslek Liselerin ide içine alan ARGE laboratuarlarının da kurulmasına yardımcı olacaktır.
A)  Türkiye de veteriner aletlerinin yeterince imal edilmemesinden doğan boşluğu en kısa sürede dolduracak ürünlerin tasarımını yapacaktır.
B) Cerrahi alet üretiminde önemli olan atomik kaplama ile ilgili ortak laboratuar kullanımını sağlayacaktır.
C) Klinik gözlemci teknik eleman eğitim merkezi kurulması.