MEDİKÜM

MEDİKÜM
logo

22 Nisan 2011 Cuma

SAMSUN MEDİKAL SANAYİ KÜMELENME DERNEĞİ ''MEDİKÜM''



SAMSUN MEDİKAL SANAYİ KÜMELENME DERNEĞİ ''MEDİKÜM''  İŞBİRLİĞİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI.

Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği ,OMÜ de kümelenme strateji çerçevesinde, Samsun Valiliğimiz,Samsun OMÜ Rektörlüğü,OKA ,Samsun Ar-Ge Daire başkanlığı,Kosgeb Samsun hizmet müdürlüğü,Samsun Ticaret ve Sanayi Odası,MMO Samsun Şube ,Mediküm , kurum temsilcilerinin birlikte geniş katılımlı  bir araya gelerek Medikal Kümelenme 'ye sinerji oluşturma çalışmalarına yönelik çalışmalarına başladı.
Samsun 'da Medikal sektörün sağlıklı gelişip büyüyebilmesi,rekabetçi olabilmesi,İthalatı frenleyen ,ihracat imkanlarını potansiyel oranında artırmaya yönelik,yeni girişimci ve istihdam potansiyelini harekete geçirilmesi anlamında ;destek veren kurumlarımıza ,başta sayın valimiz Hüseyin Aksoy olmak üzere 'Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği ''MEDİKÜM'' olarak teşekkürlerimizi arz ediyoruz

1.TEKNOLOJİK TASARIM OFİSİ

Dernek üyesi firmalarımızın yapacakları yeni ürünler, klinik gözlemci teknik elemanların yetiştirilmesi ve bu elemanları inovatif ürünlerin teknolojik tasarımlarına ve firmalarımızın yeni projelerdeki prototip ürünlerin üretilmesine yardımcı olacak ARGE birimidir. Bu birim ayrıca Meslek Yüksek Okulları ve Meslek Liselerin ide içine alan ARGE laboratuarlarının da kurulmasına yardımcı olacaktır.

A) Türkiye de veteriner aletlerinin yeterince imal edilmemesinden doğan boşluğu en kısa sürede dolduracak ürünlerin tasarımını yapacaktır.

B) Cerrahi alet üretiminde önemli olan atomik kaplama ile ilgili ortak laboratuar kullanımını sağlayacaktır.

C) Klinik gözlemci teknik eleman eğitim merkezi kurulması.

2. SATIŞ

ARGE Laboratuarlarından çıkan yeni ürünlerin uluslar arası pazara çıkmasında, fuar, kongre ve bu tür organizasyonlarda firmalara yardımcı olmak,sektörde bulunan satış elemanlarının eğitimlerinin artırılması ana hedefi olacaktır.

3. TEDARİK

Firmalarımızın ortak kullanımı olan ham maddelerinin temininde aracı olup firmalarımızın en uygun piyasa şartlarında mal alımına yardımcı olacaktır. Buna bağlı olarak tedarikçi ve kullanıcı firmalar arasında ağ bağlantısını kuracaktır.

4. VERİMLİLİK

Firmalarımızın envanter çalışmaları yapılacak olup, müşterek üretim planlamasının yapılması ve koordinasyonu sağlayacaktır. Böylelikle firmalarımızın uluslar arası pazardaki rekabet gücü artırılacaktır. İnsan kaynaklarımızın en doğru ve verimli şekilde çalıştırılmasına zemin hazırlayacaktır. Kendi alanında ihtisaslaşmış firmalarımızın artmasına yardımcı olacaktır.

5. FİNANSMAN

Bu bölüm dernek üyesi firmaların alacakları hibe programları, kullanacakları krediler hakkında bankalar arası ilişkileri düzenleyerek toplu mal alımlarında en uygun fiyata malzeme tedarik edilmesine yardımcı olacaktır.

6.BİLGİ İŞLEM

Dernek üye firmalarının web sayfalarının oluşturulması, satış ve pazarlama elemanlarının uzaktan eğitimine yardımcı olmak, katalog basımlarına yardımcı olmak ayrıca sektörün ihtiyaç duyduğu yazılım ve programlar hakkında çözüm ve eğitim merkezi olacaktır.